Hankkeen takana

Haarasuonkankaan tuulipuiston toteuttavat yhteistyössä suomalaiset energiayhtiöt Pohjan Voima ja Taaleri Energia

Jalat maassa. Järkevästi.

Avaamme suomalaisille kodeille ja teollisuudelle uusia paikallisia ja vähäpäästöisiä energianlähteitä, jotka eivät ehdy koskaan. Pidämme omalta osaltamme huolen siitä, että Suomi saavuttaa energiaomavaraisuuden mahdollisimman järkevällä tavalla.

Pohjan Voima

Pohjan Voima on suomalainen energiayhtiö, joka kehittää ja rakentaa edullista uusiutuvaa sähköntuotantoa Suomeen. Pohjan Voiman tavoitteena on toteuttaa tuuli- ja aurinkopuistoja, jotka sopivat paikalliseen ympäristöön mahdollisimman hyvin.

Pohjan Voiman strateginen kumppani on ruotsalainen pörssiyhtiö Arise, joka omistaa Pohjan Voiman yhdessä vakuutusyhtiö LähiTapiolan ja toimivan johdon kanssa.

Toteutuessaan hanke tuottaisi Vaalan kunnalle merkittävät kiinteistöverotulot, yksityisille maanomistajille maanvuokratuloja ja paikallisille urakoitsijoille töitä hankkeen rakentamisessa ja hankealueen kunnossapidossa.

Toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto
Pohjan Voima

Taaleri Energia

Taaleri Energia on Suomen suurin tuulienergian tuottaja. Yhtiö kehittää teollisen kokoluokan tuuli- ja aurinkovoimahankkeita sekä sijoittaa niihin Suomessa ja ulkomailla. Taaleri Energia on osa Helsingin pörssiin listattua Taaleri-konsernia.

Maalla sijaitseva tuulivoimala on kaikkein edullisin tapa tuottaa sähköä. Siksi jokainen uusi tuulipuisto alentaa suomalaisten sähkölaskua.

Kehityspäällikkö Pauli Maaninka
Taaleri Energia